Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 15982 vizualizari

 

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie, in forma de semiluna, dupa o reteta clasica nemteasca. Sunt foarte fragede si aromate si se pregatesc in Germania si Austria in preajma Craciunului.
Un Craciun la Viena fara Vanillekipferl este de neconceput!

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale macinate fin,
  • 200 g faina,
  • 80 g zahar pudra,
  • esenta de vanilie sau cateva seminte de pastaie de vanilie,
  • 175 g unt,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • zahar pudra si zahar vanilat pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie:

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora.
Rolele de aluat, bine racite, se taie cu un cutit in bucati mai mici si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, modelandu-le in forma de semilune.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coc fursecurile timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la suprafata.

Cat sunt inca fierbinti, se trec prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

Dupa ce se racesc, se depoziteaza in cutii din metal sau in borcane din sticla si se pot pastra pana la 4 saptamani. Devin din ce in ce mai fragede pe masura ce timpul va trece peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide